NOON Aesthetics

ANDERE HUIDCONDITIES

NOON Aesthetics

ANDERE HUIDCONDITIES

Andere huidproblemen

Er zijn verschillende huidaandoeningen die een onrustig en zelfs ontsierend huidbeeld geven. Vaak wordt gedacht dat men hiermee maar moet leven, maar niets is minder waar. Zelfs chronische huidproblemen kunnen behandeld worden zodat ze minder storend zijn, onder controle gehouden kunnen worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Veel behandelingen en producten zijn erop gericht om het huidbeeld te verbeteren en de gevolgen van de huidaandoening tot een minimum te beperken, maar daar haal je de oorzaak niet mee weg. De NOON Aesthetics therapeutische behandelingen en paraceutische producten voor dagelijks thuisgebruik pakken de oorzaak van het huidprobleem aan.

Hiermee wordt een langdurig en duurzaam resultaat behaald. Zelf voor chronische huidproblemen als rosacea, eczeem en de allergische huid.

Wat is rosacea?

Rosacea is chronische huidaandoening die niet besmettelijk is. Deze aandoening veroorzaakt een duidelijk zichtbare rode verkleuring van de huid. De naam rosacea verwijst ook naar de kleur, want het betekent letterlijk: zo rood als een roos. We zien dat rosacea zich meestal op latere leeftijd ontwikkelt. De echte oorzaak van rosacea is niet gekend, maar er wordt aangenomen dat het veroorzaakt wordt doordat de bloedvaatjes in de huid verwijden door een toegenomen doorbloeding of als een reactie op externe prikkelingen.

Hierdoor ontstaat in eerste instantie roodheid en in een gevorderd stadium kan er een stilstand van bloed in de verwijde vaatjes komen, waardoor verdere zwelling, bultjes en ontstekingen in de huid ontstaan. Situaties die het verergeren zijn sterk gekruide en hete voeding, alcohol, vaatverwijdende geneesmiddelen, klimaat en temperatuur, overgevoeligheid, stress en veranderingen in de hormoonhuidhouding zoals bijvoorbeeld de menopauze.

Ernstige vormen van rosacea zien we bij vrouwen vaak als ontstekingen met veel puskopjes dat vaak onterecht acne rosacea genoemd wordt, want het heeft helemaal niets met acne te maken. Ernstige vormen bij mannen zien we bij rosacea op de neus die dan rood en gezwollen is waarbij ook puskopjes aanwezig kunnen zijn. Vaak wordt dit als een ‘drankneus’ aangezien, maar ook hier geldt dat het een huidprobleem is en geen drankprobleem.

Hoe kun je rosacea behandelen?

Als we de rosacea willen behandelen, dan moet u een aantal aspecten in ogenschouw nemen. Op de eerste plaats moeten u er zich van bewust zijn dat ondanks de juiste behandeling en zorg, rosacea altijd de neiging heeft om terug te keren. Dat wordt vaak getriggerd door externe factoren.

Met de juiste paraceurische NOON behandelingen en thuisverzorging met producten van NOON Aesthetics kan de rosacea onder controle gekregen worden. Daarnaast moeten ook alle andere elementen die rosacea kunnen stimuleren vermeden worden, zoals sterk gekruide en hete voeding, alcohol, vaatverwijdende geneesmiddelen, heet baden of douche, klimaat en temperatuur en stress.

U moet bewust zijn van het huidprobleem en bewust met dit huidprobleem omgaan. Dat houdt enerzijds in dat u 1x per 4 weken de NOON behandeling laat uitvoeren, altijd de NOON producten gebruikt en een Skin Life Style aanneemt, waarmee u externe prikkels die rosacea stimuleren tot een minimum beperkt.

Wat is eczeem?

Eczeem, dat in vaktermen ook wel seborroïsch eczeem genoemd wordt, is een goedaardige huidaandoening die niet besmettelijk is. Deze is herkenbaar aan een schilferige huid die daarbij meestal roodheden vertoont. Eczeem is een veelvoorkomende aandoening die ongeveer 5% van de mensen treft.

We zien het ook meer bij mannen dan bij vrouwen voorkomen. Eczeem wordt door meerdere factoren veroorzaakt   waarbij talg een grote rol speelt. Talg bestaat uit verzadigde vetzuren en onverzadigde vetzuren. Wanneer er overmatig veel onverzadigde vetzuren in de talg zitten, leidt dit tot schilferige huid die door een ontstekingsreactie ook rood wordt.

Indien daarbij de pH-waarde van de huid stijgt, waardoor de natuurlijk zuurmantel minder goed werkt, dan kan de kolonisatie van het Pityrosporum Ovale gist (dat op iedere huid aanwezig is) toenemen. Ons afweersysteem reageert daar dan weer op met een ontstekingsreactie tot gevolg.

Hoe kun je eczeem behandelen?

Aangezien eczeem door meerdere oorzaken veroorzaakt wordt en de precieze oorzaak moeilijk te bepalen is, is een grondige aanpak van alle factoren van belang. Op de eerste plaats moet de gist Pityrosporum Ovale bestreden worden, de pH-waarde van de zuurmantel van de huid moet omlaag en de ontstekingsreactie die roodheid en schilfering veroorzaakt moet verminderen.

Dit is mogelijk met de professionele paraceutische behandelingen van NOON en de NOON Aesthtics producten voor thuisverzorging. De behandelingen zullen altijd gevolgd moeten worden, want als de behandelingen gestopt worden, kan het eczeem in alle hevigheid terug keren.

Meer met deze juiste behandelingen en producten voor thuisgebruik houdt u het eczeem volledig onder controle.

Wat is een allergische huid?

De laatste jaren neemt contactallergie enorm snel toe. We zien met name allergische reacties door conserveringsmiddelen in producten die op de huid worden aangebracht met sprongen stijgen. Deze conserveringsmiddelen zijn belangrijk om de producten in goede staat te houden en te beschermen tegen besmetting met bacteriën en schimmels. De keerzijde van de medaille is echter dat steeds meer mensen op deze conserveringsmiddelen allergisch reageren.

Met name contactallergie op de stof methylisothiazolinone is volledig uit de hand gelopen. Het werd in 2014 uitgeroepen tot hét allergeen van het jaar waar de meeste mensen allergische reageerden en sinds 2018 is het in Europa zelf volledig verboden als ingrediënt in huidverzorgingsproducten en make-up. Maar ook tal van andere ingrediënten kunnen bij de allergische huid tot ongewenste huidreacties leiden.

Slecht nieuws voor mensen die lijden aan een allergische huid, want men zou denken dat er geen behandelingen of huidverzorgingsproducten voor hen zijn. Niets is minder waar, NOON Aesthetics heeft behandelingen en producten die zelfs door de meest allergische huid verdragen worden.

Hoe kun je een allergische huid behandelen?

De professionele producten van NOON Aesthetics die zowel voor de paraceutische salonbehandelingen als ook voor thuisgebruik geadviseerd worden, kunnen vrijwel zonder uitzondering op de allergische huid toegepast worden.

De allergische huid zal door de behandelingen langzaam meer resistent worden tegen allergische reacties, met een mooie en kalme huid zonder irritaties en roodheden tot resultaat.

De allergie zullen we nooit helemaal kunnen weghalen, maar als u de huidverzorgingsproducten van NOON Aesthetics zonder problemen kunt verdragen, dan heeft u verder geen andere producten meer nodig.

Seborroisch eczeem, eczeem, huidaandoening, oplossing, voor en naSeborroisch eczeem, eczeem, huidaandoening, oplossing, voor en na
voor en na foto van rosacea behandeling noon aesthetics

Zoek een behandeling in jouw buurt

Wil je na het lezen van deze informatie je laten helpen door een NOON expert?
Zoek en boek eenvoudig een consultatie in bij een NOON Therapeut in je buurt.

Waarmee kunnen we je helpen?

Acné – Onzuivere huid

Tiener acné

Volwassen acné

naar acné pagina

Pigmentvlekken

Zwangerschapsmasker

Ouderdomsvlekken

naar pigmentvlekken pagina

Rimpels

Ik heb al rimpels en wil ze bestrijden

Ik wil rimpels preventief aanpakken

naar rimpels pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required