NOON Aesthetics

ACNE

NOON Aesthetics

ACNE

Wat is acne en hoe kan je het bestrijden?

Acne is een aan meerdere factoren gerelateerde chronische infectieziekte die veroorzaakt wordt door verstopping van de haarfollikels, overactieve talgproductie, vergrootte talgklieren, ontwikkeling van bacteriekolonies, ontstaan van ontstekingen, hormonale wijzigingen en/of een combinatie van deze factoren.

De meeste producten voor acne richten zich op de gevolgen van acne door pukkeltjes, puistjes en ontstekingen te reduceren. NOON Aesthetics heeft gespecialiseerde producten  die de oorzaken van acne aanpakken, waardoor de gevolgen vanzelf weg gaan en weg blijven. Klinische tests en onderzoek heeft de effectieve werking van NOON bewezen.

Types Acné

Tiener Acne

Op het moment dat de pubertijd inzet, stijgt de hormoonproduct naar enorm hoge waarden waardoor er lichamelijk veranderingen plaatsvinden en het lichaam zich langzaam naar de volwassen status ontwikkelt.

Deze hormonale wijziging leidt in veel gevallen naar een overtollige talgproductie met een glanzende huid, comedonen, puistjes en ontstekingen tot gevolg.

Bij meisjes komt daarbij nog de menstruatiecyclus die voor regelmatige uitbraken kan zorgen. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk factoren die de acne veroorzaken bij de bron aan te pakken.

Volwassen Acne

Het is een ontwikkeling die we steeds vaker zien: Acne bij volwassenen. Ongeveer 50% van de mensen die als tiener acne hebben, blijven daar als volwassene last van hebben. De symptomen zijn vrijwel identiek aan de symptomen bij tiener, namelijk comedonen, puistjes en ontstekingen. Bij volwassenen zien we echter wel dat het zich vaker in de onderste helft van het gelaat rond de kaaklijn, kin en hals manifesteert. Wanneer volwassenen acne hebben, dan ligt daar meestal genetisch aanleg (erfelijkheid), ongezond leefpatroon (eten, roken, alcohol), stress of gebruik van verkeerde huidproducten die niet voor het huidtype geschikt zijn.

Welke werkstoffen en ingrediënten werken het beste tegen acne?

Alles start met een grondige reiniging die alle talg en vuil van het huidoppervlak verwijdert, maar zeker niet de huid droog en trekkerig mag maken. De verhoogde talgafscheiding wordt terug in balans gebracht met producten die Retinol (Vitamine A) en Niacinamide (afgeleide van Vitamine B3) bevatten.

Daarnaast pakken we de verstoppingen en comedonenvorming aan met producten die Melkzuur en Azelaïnezuur bevatten, maar ook met behandelingen paraceutische peelings. De bacteriële infecties dringen we terug door producten die Azelaïnezuur, Salicylzuur en een hoge concentratie Niacinamide hebben.

Tenslotte worden ontstekingen aangepakt met botanische extracten en Propolis wat een 100% natuurlijk antibioticum is.

Hoe kom je zo snel mogelijk van acne af?

Om acne succesvol aan te pakken is de combinatie van professionele instituutbehandelingen en de juiste dagelijkse thuisverzorging onmisbaar. De behandelingen door uw NOON Therapeut met paraceutische peelings en professionele producten zorgen voor intensieve probleemoplossing door middel van een kuur.

Op de eerste plaats wordt door middel van een analyse gekeken met welke soort acne we te maken hebben en wat de oorzaken van de acne zijn. Daarop wordt een doelgericht behandelplan samengesteld. De professionele behandelingen met paraceutische peelings zijn zeer krachtig, maar er is helemaal geen hersteltijd na de behandeling.

Door de behandelingen wordt oorzaak van de acne aangepakt zodat puistjes en ontstekingen verdwijnen. Uiteraard is het wel belangrijk om ook thuis met dezelfde producten en werkstoffen de huid te verzorgen.

Hoe verzorg je acne thuis?

NOON Aesthetics heeft een lijn thuisverzorgingsproducten die de effecten van de paraceutische peelings bij de specialiste gaan versterken. Het is belangrijk om dagelijks producten te gebruiken met werkstoffen zoals melkzuur, salycilzuur, retinol, azelaïnezuur en niacinamide om alle oorzaken van acne te bestrijden.

Daarmee ga je ook thuis 24/7 aan huidverbetering doen en blijft jouw huid tussen de peelings door in topconditie. Zo blijf je je huid trainen en zullen de actieve ingrediënten beter inwerken op de huid en daardoor betere resultaten geven.

Hoe weet je welke producten het beste zijn voor jouw huid? Dat kan door een afspraak te boeken bij een NOON Therapeut, hij/zij zal een analyse maken van jouw huidconditie en je daar een huidverbeteringstraject opmaken, samen met een lijst thuisverzorgingsproducten.

De producten van NOON Aesthetics hebben combinaties van al deze effectieve werkstoffen gecombineerd in de crèmes en emulsies, zodat je met slechts enkele NOON producten al deze werkzame stoffen dagelijks gebruikt en de acne effectief bestrijdt door de verschillende oorzaken weg te nemen.

Zoek een behandeling in jouw buurt

Wil je na het lezen van deze informatie je laten helpen door een NOON expert?
Zoek en boek eenvoudig een consultatie in bij een NOON Therapeut in je buurt.

Waarmee kunnen we je helpen?

Pigmentvlekken

Zwangerschapsmasker

Ouderdomsvlekken

naar pigmentvlekken pagina

Rimpels

Ik heb al rimpels en wil ze bestrijden

Ik wil rimpels preventief aanpakken

naar rimpels pagina

Andere huidcondities

Eczeem – Rosacea

Gevoelige huid

naar andere huidcondities pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required